Γυναίκες σε προσπάθεια εγκυμοσύνης

Το Fever Trap™ είναι το κατάλληλο εργαλείο παρακολούθησης της ΒΘΣ για τον προσδιορισμό της ωορρηξίας σας.

Για εσάς που προσπαθείτε να αυξήσετε την πιθανότητα εγκυμοσύνης η παρακολούθηση της Βασικής Θερμοκρασίας Σώματος (δηλαδή της θερμοκρασίας που καταμετράται όταν βρίσκεστε σε πλήρη ηρεμία) βοηθά στον προσδιορισμό της ωορρηξίας.

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο πώς το Fever Trap™ σας βοηθά στον προσδιορισμό της ωορρηξίας σας.

Η πρόβλεψη της ωορρηξίας μέσω της μέτρησης της Βασικής Θερμοκρασίας Σώματος (ΒΘΣ) είναι μια απλούστερη εναλλακτική μέθοδος του υπερήχου. Πριν από την ωορρηξία, η Β.Θ.Σ. συνήθως μειώνεται, ενώ έχει μια απότομη αύξηση αμέσως μετά την ωορρηξία.

Το Fever Trap™, έχει τη δυνατότητα να καταγράφει τη θερμοκρασία σας όσο εσείς αναπαύεστε και αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς για τον προσδιορισμό της ωορρηξίας, είναι απαραίτητη η μέτρηση της θερμοκρασίας μετά από τουλάχιστον 3-4 ώρες ύπνου και πριν από οποιαδήποτε άλλη σωματική δραστηριότητα. Είναι σημαντικό, να καταγραφεί η θερμοκρασία σας, προτού καν σηκωθείτε από το κρεβάτι και κάνετε οποιαδήποτε δραστηριότητα, ακόμα και ομιλία. Μία θερμοκρασία σώματος, που δεν επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες, είναι η πιο ακριβής και αξιόπιστη. Φορώντας το Fever Trap™ όταν αναπαύεστε, καταγράφεται κάθε λεπτό η θερμοκρασία του σώματός σας. Οι μετρήσεις αυτές αποτυπώνονται σε γράφημα και μπορείτε να αναγνωρίσετε την ωορρηξία σας, παρατηρώντας πότε το γράφημα αυτό παρουσιάζει κορύφωση. Η αύξηση της Β.Θ.Σ. στο γράφημα του Fever Trap™, δείχνει ότι έχετε ωορρηξία και όχι ότι πρόκειται να κάνετε.

Στατιστικά, η παρακολούθηση της ωορρηξίας μέσω της Β.Θ.Σ. κατά το πρώτο έτος λήψης των μετρήσεων, είναι αποτελεσματική 99% όταν ο εμμηνορρυσιακός κύκλος είναι κανονικός και οι γυναίκες καταγράφουν τη θερμοκρασία με υπευθυνότητα και αφοσίωση. Το Fever Trap™ αναλαμβάνει να το κάνει αυτό για εσάς.

Είναι σημαντικό, να παρακολουθήσετε τη Β.Θ.Σ. συνεχόμενα για 2-3 κύκλους, προκειμένου να κατανοήσετε καλύτερα τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας.

Στην πρώτη φάση του κύκλου, η Β.Θ.Σ. παραμένει κάτω από 37°C. (Συνήθως είναι μεταξύ 36,4-36,8°C λόγω χαμηλής συγκέντρωσης προγεστερόνης)

Μία ημέρα πριν από την ωοθυλακιορρηξία, παρατηρείται μια κορύφωση της ορμόνης λουτεϊνοποίησης, η οποία μπορεί να συνοδεύεται από μια επιπλέον μείωση της θερμοκρασίας κατά 0,2-0,3°C.

Μετά την ωορρηξία, το επίπεδο προγεστερόνης έχει μια απότομη αύξηση (περίπου 10 φορές), η οποία προκαλεί απότομη αύξηση θερμοκρασίας πάνω από 37°C.

Με μια επαρκή λειτουργία του ωχρού σώματος, θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο για 10-14 ημέρες.

Εάν το γονιμοποιημένο ωάριο δεν εμφυτευτεί, το επίπεδο προγεστερόνης και η βασική θερμοκρασία του σώματος θα μειωθούν πριν από την εμμηνόρροια.

Το γράφημα της Β.Θ.Σ. ενδέχεται να είναι ανακριβές όταν:

  • αυτή μετράται σε διαφορετικούς χρόνους και με διαφορετικούς τρόπους
  • υπάρχει εμπύρετη κατάσταση
  • παίρνετε ορισμένα φάρμακα
  • έχετε καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα
  • υπάρχει συναισθηματική ή σωματική πίεση
  • υπάρχει διαταραχή του κιρκαδιανού ρυθμού λόγω jet lag
  • χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές κουβέρτες, ηλεκτρικά σεντόνια ή θερμαντικά μαξιλάρια
  • θηλάζετε ή είστε άυπνη

Στις παραπάνω περιπτώσεις η καταγραφή της Β.Θ.Σ. θα ήταν μάταιη, καθώς το σώμα επηρεάζεται από ορμόνες, που αλλάζουν τον εμμηνορροϊκό κύκλο και τη διαδικασία της ωορρηξίας.

Εάν παρατηρήσετε ασταθές μοτίβο στο διάγραμμα Β.Θ.Σ. για αρκετούς κύκλους και υπάρχουν δραματικά άλματα θερμοκρασίας (αυξάνεται και στη συνέχεια μειώνεται με διαφορά μεγαλύτερη από 1 βαθμό), αυτό μπορεί να υποδηλώνει έλλειψη οιστρογόνων.

Αυτή η κατάσταση μπορεί επίσης να οφείλεται σε τυχαίους παράγοντες, όπως τη μη συμμόρφωση με τους κανόνες μέτρησης της θερμοκρασίας (δηλαδή η θερμοκρασία λαμβάνεται σε διαφορετικούς χρόνους), καθώς και αλλαγές στις ψυχικές και φυσικές σας καταστάσεις (άγχος, κόπωση, κοινό κρυολόγημα κ.λπ.).

Για να διαλύσετε τις αμφιβολίες, θα πρέπει να δείτε έναν γυναικολόγο.

Αν το διάγραμμα παρουσιάζει ένα σταθερό μοτίβο, χωρίς ιδιαίτερη μείωση ή αύξηση της θερμοκρασίας καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου, αυτό μπορεί να υποδεικνύει την απουσία ωορρηξίας. Έτσι, εάν παρατηρήσετε χαμηλή βασική θερμοκρασία σώματος μετά την ωορρηξία, είναι πιθανό η ωορρηξία να μη συνέβη καθόλου. Έχετε υπόψη ότι, μια γυναίκα μπορεί να μην κάνει ωορρηξία σε κάποιο κύκλο, κάτι που είναι φυσιολογικό. Εάν όμως η χαμηλή ΒΘΣ εμφανίζεται κατά τη διάρκεια κάθε κύκλου, θα πρέπει να υποβληθείτε σε έλεγχο. Το γράφημα από μόνο του δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση.

Ελλείψει εγκυμοσύνης, το διάγραμμα ΒΘΣ θα πρέπει να εμφανίζει δύο επίπεδα θερμοκρασίας: ένα χαμηλό παρατηρούμενο στην πρώτη φάση και ένα υψηλό στο δεύτερο. Εάν υπάρχει ένα γράφημα ζιγκ-ζαγκ, με χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες που εναλλάσσονται συνεχώς, αυτό μπορεί να υποδεικνύει ανεπάρκεια οιστρογόνων (με την προϋπόθεση ότι οι οδηγίες μέτρησης Β.Θ.Σ. ακολουθήθηκαν σωστά).

Δοκιμάστε να αλλάξετε τη διατροφή σας και να δώσετε περισσότερη προσοχή στις σωματική και πνευματική σας κατάσταση και στη συνέχεια, να παρακολουθήσετε το γράφημά σας για άλλους τρεις κύκλους. Εάν δεν υπάρξουν αλλαγές, θα πρέπει να δείτε ένα γυναικολόγο. Το γράφημα από μόνο του δεν μπορεί να χρησιμοποηθεί για διάγνωση.

Χρήσιμα Άρθρα

Κατευθυντήριες οδηγίες NICE για τον πυρετό των παιδιών

Κατευθυντήριες οδηγίες NICE για τον πυρετό των παιδιών Κατευθυντήριες οδηγίες NICE για τον πυρε…

Πυρετικοί Σπασμοί -Τι είναι, πως αντιμετωπίζονται

Πυρετικοί Σπασμοί -Τι είναι, πως αντιμετωπίζονται Με ποσοστό 2-4% σε παιδιά ηλικίας 6μηνών έως 5…

Μάθετε για τον πυρετό και την αντιμετώπισή του

Μάθετε για τον πυρετό και την αντιμετώπισή του O πυρετός αποτελεί συχνό σύμπτωμα στην παιδική ηλ…
  • Το αγόρασα πριν 3 μέρες μόλις η μικρή μου ξεκίνησε πυρετό. Το έχω χρησιμοποιήσει 2 βράδια συνεχόμενα και μπήκα να γράψω σχόλια γιατί πραγματικά καταφέραμε να κοιμηθούμε όλοι ήσυχοι στο σπίτι. Πολύ ευγενική η κυρία που με εξυπηρέτησε στο τηλέφωνο.

    Χριστίνα Ν., Αθήνα, 2/2/2020
  • Το βρήκα τυχαία από ένα άρθρο που διάβασα ότι το χρησιμοποιούν στα νοσοκομεία στην Κίνα για τον κορονοϊό. Το αγόρασα γιατί ήμαστε όλοι άρρωστοι σπίτι και μου φάνηκε έξυπνο. Ο γιος μου είναι 4 σκέφτηκα μακάρι να υπήρχε και όταν ήταν πιο μικρός. Βλέπουμε τη θερμοκρασία από το κινητό όποτε θέλουμε και είναι σωστή γιατί το δοκίμασα πάνω μου και το σύγκρινα με το υδραργύρου.

    Σπύρος Χ., Αθήνα, 6/2/2020

Μην τα χάσετε!

Αποκλειστικές προτάσεις, προσφορές και εκπτώσεις!

Copyright © Fevertrap.gr. All rights reserved.